Národní parky

Srí Lanka je proslulá rozmanitou divokou přírodou s množstvím vzácných zvířat. Navštivte národní parky nedaleko Unawatuny a pozorujte zvířata v jejich přirozeném prostředí. Z Chill House si můžete udělat výlet do Udawalawe, Yaly či Bundaly.

Každý z těchto parků je jiný a každý je vhodný pro pozorování jiných druhů zvířat. Bundala je mokřadní rezervace a na své si zde přijdou zejména milovníci ptactva. Žije zde na 150 druhů ptáků, včetně mořských orlů a plameňáků.

Pokud chcete spatřit slony ve volné přírodě, nejlepší volbou je Udawalawe, ke kterému se od nás dostanete za hodinu a půl. Žije zde celkem přes 500 slonů, takže šance je spatřit hraničí s jistotou. Sloni Vám zde přijdou až k terénnímu autu, kterým projíždíte park. Cestou zpět se určitě zastavte ve sloním útulku Elephant Transit

Za návštěvu stojí také druhý největší a také nejnavštěvovanější park Srí Lanky Yala. Vyhlášený je zejména tím, že zde při troše štěstí můžete spatřit levharty a medvědy. Cestu sem je šikovné spojit s návštěvou chrámů v Kataragamě.